رنگ اکریلیک از جمله رنگ های معروف و پر کاربرد در صنعت به شمار می آید. این رنگ مصنوعی به دلیل خواص و ویژگی هایی که دارد برای صنعتگران به خصوص در حوزه ساختمان سازی بسیار کاربردی و پر استفاده است. اجرای رنگ اکریلیک در ساختمان ها به صورت گسترده و زیاد استفاده می شود. دلیل این امر نیز این است که استفاده از آن به نسبت سایر رنگ ها در این حوزه راحت تر است. اما پیش از هرکاری باید برای فرایند رنگ آمیزی رنگ های خوب و با کیفیت تهیه کرد. برای خرید رنگ چوب در مشهد به خصوص رنگ بیتک می توانید به فروشگاه رنگ ربانی مراجعه کنید.
اما استفاده از رنگ ها صرفا بر روی سطوحی که رنگ ندارند نیست. برای رنگ آمیزی مجدد نیز از این رنگ ها استفاده می شود. فرایند رنگ آمیزی مجدد به این خاطر است که می تواند در مصرف هزینه ها برای پروژه های رنگ آمیزی مقرون به صرفه باشد. به همین خاطر استفاده از رنگ های مختلف بر روی رنگ های دیگری که از قبل بر روی سطوح استفاده شده اند امری پر کاربرد است. یکی از همین موارد هم اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغن است. در ادامه این مطلب تلاش کردیم نکات مهمی را در خصوص اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغن برای شما توضیح دهیم. از این طریق می توانید با آگاهی و مهارت لازم این کار را انجام دهید.
پیش از همه البته پیشنهاد می شود مقاله رنگ کوره ای، کاربرد و مزایای استفاده از آن را مطالعه کنید تا با این رنگ بیشتر آشنا شوید.
چرا اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغن؟
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم معمولا از رنگ آمیزی های مجدد در ساختمان ها به دلیل کمتر کردن هزینه رنگ آمیزی استفاده می شود. یکی از همین فرایند ها هم اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغن است. علاوه بر موضوع هزینه باید به این نکته هم اشاره کنیم که گاهی اوقات دکوراسیون خانه پس از مدتی ساده و تکراری می شود به همین دلیل هم برای اینکه بتوانیم با کم ترین هزینه تنوعی به سر و وضع خانه بدهیم از این تکنیک استفاده می کنیم. اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ روغن جنبه تفریحی نیز دارد و می تواند برای مدتی فضای خانه را از حالت قبلی خود در آورد.
دیگر موضوعی که در این حوزه مطرح است برتری های رنگ اکریلیک بر رنگ روغن است. مزایایی که رنگ های اکریلیک دارند بسیار گسترده است. به همین دلیل می تواند انتخاب خوبی برای فرایند رنگ آمیزی مجدد بر روی سطوح در ساختمان ها و مکان های دیگر باشد. به همین دلیل باید در خصوص اجرای رنگ اکریلیک بر روی رنگ های روغن مهارت ها و نکات لازم را به دست آورد و با آگاهی به انجام این کار پرداخت. از جمله این برتری ها می توان به سریع تر خشک شدن این رنگ ها به نسبت سایر رنگ های موجود در بازار اشاره کرد.
برای اجرای رنگ اکریلیک چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
برای اجرای رنگ های اکریلیک بر روی رنگ های روغن باید یک سری نکات بسیار مهمی را رعایت کرد تا این فرایند به بهترین نحو خود صورت گیرد. در ادامه به برخی از این نکات می پردازیم. البته در مقاله آموزش رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک به نکات خوبی در این زمینه اشاره کردیم. همچنین اگر می خواهید با رنگ اکریلیک بیشتر آشنا شوید در مقاله رنگ اکریلیک چیست؟ توضیحات بیشتر در این خصوص را بخوانید.
گام اول؛ رنگ روغن باید خوب خشک شود
در اولین گام و پیش از اجرای رنگ رنگ اکریلیک باید صبر کنیم تا رنگ روغن خشک شود. گاهی اوقات هم چون آن سطح قبلا توسط رنگ روغن رنگ آمیزی می شود نیازی به صبر کردن نیست چرا که بدون شک تا آن زمان خشک می شود. این مرحله برای زمانی است که رنگ روغن را به تازگی بر روی دیوار یا سطح مورد نظر اجرا کرده اید و خب طبیعتا باید صبر کنید تا این رنگ به طور کامل خشک شود و پس از آن به اجرای رنگ اکریلیک بر روی آن سطح بپردازید.
گام دوم؛ خراشیدن سطح مورد نظر
از مزیت های رنگ روغن باید به این مورد اشاره کنیم که این رنگ دارای نفوذ ناپذیری تقریبا صفر است. به همین دلیل رنگ های اکریلیک که معمولا پایه آبی هستند نمی توانند به راحتی بر روی آن نفوذ کنند. لذا باید سعی کنیم کاری را انجام دهیم که باعث شود چسبندگی رنگ بر روی سطح افزایش یابد. به همین خاطر باید سطح دیوار که آغشته به رنگ روغن بوده است با استفاده از وسیله ای خراش دهیم تا بتوان رنگ اکریلیک را به خوبی بر روی آن اجرا کرد.
این کار البته امری جدید و تازه نیست. معمولا قبل از فرایند رنگ آمیزی در هر زمانی باید تلاش می کردیم که سطح مدنظر را به وسیله سمباده خراش دهیم. اینجا نیز به همین شکل است. باید سعی کنیم به وسیله سمباده سطح آغشته شده به رنگ روغن را خراش دهیم و پس از آن با رنگ اکریلیک آن را رنگ آمیزی کنیم. این کار باعث آن می شود که چسبندگی رنگ اکریلیک بر روی آن سطح افزایش یابد و رنگ اکریلیک به خوبی بر روی آن بنشیند.
گام سوم؛ پاکسازی سطح خراشیده شده
مرحله بعدی که برای اجرای رنگ اکریلیک باید به کار ببریم پاکسازی سطح خراشیده شده است. این نیز در فرایند های قبلی رنگ آمیزی موجود بوده است. همیشه پس از آن که سطح را سمباده می زنیم باید به وسیله شوینده های خوبی آن ها را پاکسازی کنیم. این مرحله باید به وسیله شوینده هایی انجام شود که به وسیله آن ها می توان روغن و آب را در کنار هم نگه داشت.
از شوینده هایی مثل تری سدیم فسفات می توان برای انجام این کار استفاده کرد. این محلول می تواند کاری کند که آب بر روی روغن باقی بماند. یادمان نرود که این سطح پیش از آن که به وسیله رنگ اکریلیک رنگ آمیزی شود با رنگ روغن آغشته شده بود و به همین دلیل باید از این محلول ها استفاده کرد. ترکیب این محلول ها نیز به این شکل است که باید از گالن آب به همراه یک چهارم لیوان ماده تری سدیم فسفات استفاده کنیم. پس از آن از طریق یک اسفنج این محلول را بر روی سطح می کشیم تا آن را مهیای رنگ آمیزی به وسیله رنگ اکریلیک کنیم.
این نکته نیز مهم است که بدانیم برای از این محلول و رنگ آمیزی با رنگ اکریلیک باید نکات ایمنی را نیز رعایت کنیم و از ماسک و دستکش های مخصوص برای این کار استفاده کنیم.