رنگ ساختمانی بدون بو چیست؟

فهرست مطالب

رنگ های ساختمانی تنوع زیادی دارند. از مهم ترین رنگ های ساختمانی می توان به رنگ های روغن و پلاستیک اشاره کرد. اما در این میان رنگ ساختمانی بدون بو می تواند به نسبت رنگ های دیگر برتری خاصی داشته باشد. به هرحال رنگ آمیزی در فضای ساختمان به دلیل محصور بودن مکان شرایط را برای نقاشان سخت می کند. به همین خاطر باید بر روی این مشکلات کار کرد. رنگ ساختمانی بدون بو می تواند یکی از مهم ترین مشکلات این رنگ ها را حل کند. برای خرید رنگ چوب در مشهد و همچنین خرید رنگ اشن در مشهد می توانید به فروشگاه رنگ ربانی مراجعه کنید.

رنگ ساختمانی بدون بو بیشتر وابسته به حلال آن است. به طور کلی رنگ ها برای اینکه در دمای معمولی خشک نشوند نیاز به یک حلال دارند. حلال ها با رنگ ها ترکیب می شوند و با نشستن بر روی سطوح مختلف آن را آماده می کنند. در این مقاله سعی داریم در خصوص رنگ ساختمانی بدون بو صحبت کنیم. بنابراین اگر شما قصد استفاده از رنگ های ساختمانی را دارید حتما در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

 

rangrabbani
نقاشی ساختمان

رنگ های ساختمانی

رنگ های ساختمانی یکی از دسته های مختلف رنگ های مصنوعی در بازار است. به وسیله رنگ های ساختمانی می توانید دیوارها و سطوح مختلف در ساختمان را نقاشی کنید. استفاده از رنگ های ساختمانی نیز هرکدام وابسته به نوعی که دارند متفاوت است. همچنین ویژگی ها و کاربردهای آن ها نیز با توجه به انواع مختلف آن ها متفاوت و مختلف است. رنگ های ساختمانی به صورت کلی به رنگ های پلاستیک و روغن دسته بندی می شوند. البته موارد دیگری را نیز شامل می شوند مانند رنگ های نانو، مولتی کالر، اکریلیک و بلکا.

در میان این رنگ ها، رنگ هایی که دارای پایه و حلال آب هستند می توانند رنگ های بدون بویی باشند. رنگ های روغن که از رنگ های مشهور ساختمانی به حساب می آید به دلیل اینکه پایه ای از جنس نفت دارند دارای بو هستند. در عوض رنگ هایی مانند پلاستیک و رنگ اکریلیک با پایه آب می توانند رنگ های بدون بو به شمار آیند. البته رنگ های مولتی کالر هم می توانند در دسته رنگ های بدون بوی ساختمانی قرار بگیرند. منتهی این رنگ های نیازی به حلال هم ندارند.

در یادداشت چگونه رنگ مناسب برای نقاشی ساختمان انتخاب کنم؟ در خصوص نحوه انتخاب رنگ های ساختمانی بیشتر صحبت کردیم. چرا که انتخاب بین رنگ های ساختمانی مختلف تقریبا کاری دشوار است. علت آن هم این است که این نوع از رنگ ها به دلیل تنوع و ویژگی های متفاوت و زیادی که دارند دست افراد را برای انتخاب باز می گذارند. لذا باید با دانستن و آگاهی لازم در خصوص رنگ های مختلف و همچنین شرایطی که در پروژه برای شما وجود دارد انتخاب مناسبی را برای خود رقم بزنید.

چه شرایطی را باید در انتخاب رنگ ها در نظر بگیریم؟

در ادامه بحثی که داشتیم می خواهیم در خصوص شرایطی که باید برای انتخاب رنگ ها در نظر بگیریم صحبت کنیم. انتخاب رنگ ها شرایط خاصی دارد. از قیمت و هزینه ای که باید بابت آن ها پرداخت کرد گرفته تا شرایط محیطی و فیزیکی کار. اینکه چطور بتوانید رنگ با کیفیت و با قیمت مناسب انتخاب کنید خود نیازمند اطلاعاتی است که جز از طریق شناخت بر روی رنگ های مختلف به دست نمی آید. مثلا اینکه شما بدانید رنگ مورد نظر شما بدون بو است یا خیر می تواند خیلی مهم و اثر گذار در انتخاب رنگ ها باشد.

در کنار این مسئله باید در نظر بگیرید که رنگ های ساختمانی را می خواهید برای چه بخش هایی از ساختمان استفاده کنید. چرا که با توجه به ویژگی های مختلف هرکدام از این رنگ ها باید فضا و سطح انتخابی در ساختمان را نیز در نظر بگیرید. به طور کلی از رنگ های پلاستیک که رنگ هایی بدون بو هم هستند برای رنگ آمیزی سقف ساختمان ها استفاده می شود. علت آن هم می تواند در بحث هزینه آن ها باشد. رنگ های پلاستیک از رنگ های قدیمی و مشهور در حوزه رنگ های ساختمانی است و به همین علت استفاده از آن بیشتر رواج دارد. از طرفی این رنگ ها غالبا مات هم هستند. درست برعکس بیشتر رنگ های روغنی.

رنگ های روغن رنگ هایی غالبا براق هستند. البته رنگ های نیمه براق و مات روغنی هم در بازار وجود دارد. از رنگ های روغن به دلیل ویژگی هایی که دارند برای رنگ آمیزی سطوح و دیوارهای مختلف ساختمان می توان استفاده کرد. معایبی که این رنگ ها دارند این است که هزینه آن ها به نسبت هزینه رنگ های پلاستیکی بالاتر است و همچنین به دلیل اینکه دارای پایه و حلال نفتی هستند رنگ های بوداری به حساب می آیند. در کنار این ها باید در نظر بگیرید که می خواهید از رنگ های مات استفاده کنید یا براق. رنگ های مات می توانند به خوبی نواقص دیوارهای گچی را بپوشانند و این مزیت خوبی برای آن ها است.

 

رنگ ساختمانی بدون بو چیست
نقاش ساختمانی

رنگ ساختمانیِ خوبِ بدون بو

یکی از عواملی که باید در انتخاب رنگ های ساختمانی مدنظر ما قرار بگیرد این است که رنگ ها تا حد امکان برای محیط زیست بدون ضرر باشند. رنگ ساختمانی اکریلیک و پلاستیک از این دست موارد هستند. این رنگ ها به دلیل اینکه از پایه و حلال های آبی تشکیل شدند کمترین خطر را به نسبت رنگ های روغنی برای محیط زیست ایجاد می کنند. به همین دلیل از این رنگ ها به عنوان رنگ های خوب بدون بو یاد می شود. بهتر است شما هم برای پروژه های خود این رنگ ها را در نظر داشته باشید.

استفاده از این رنگ ها هم ساده است. درست برعکس استفاده از رنگ های روغنی. شما می توانید با ساده ترین تجهیزاتی که برای نقاشی ساختمان ها در اختیار دارید اقدام به رنگ آمیزی و نقاشی ساختمان خود کنید. از طرفی قیمت این رنگ ها نیز به نسبت سایر رنگ های کمتر است. یعنی شما با تهیه رنگ هایی مثل پلاستیک هم هزینه کمتری را پرداخت می کنید، هم برای محیط زیست قدم مثبتی بر می دارید و هم خود و اطرافیان خود را از شر بوی بد رنگ ها در امان نگه می دارید.