راهنمایی برای خرید انواع رنگ های ساختمانی

فهرست مطالب

از عوامل موثر بر زیبایی ساختمان ها رنگ آمیزی آن ها است. رنگ کردن دیوارهای ساختمان ها می تواند پوششی باشد بر روی نواقص و کاستی هایی که ممکن است این دیوارها داشته باشند. به همین علت رنگ آمیزی ساختمان را نباید ساده گرفت. برای رنگ آمیزی ساختمان رنگ های به خصوصی وجود دارد. به این نوع از رنگ ها رنگ های ساختمانی می گویند. به وسیله رنگ های ساختمانی می توانید به بهترین شکل ممکن دیوارهای ساختمان ها را رنگ آمیزی کنید. اما پیش از همه باید بدانید که برای پیشبرد هرچه بهتر پروژه رنگ آمیزی خود باید رنگ خوب و با کیفیتی را خریداری کنید. برای خرید رنگ چوب در مشهد به خصوص خرید رنگ اشن در مشهد می توانید به فروشگاه رنگ ربانی مراجعه کنید.

رنگ های ساختمانی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. هرکدام از این رنگ ها نیز دارای خواص و مزیت های خاص به خود هستند. به همین دلیل برای استفاده از آن ها باید در موردشان به اندازه کافی اطلاعاتی را به دست آورید. از طرفی برای اینکه بتوانید پروژه خود را به نحو بهتری انجام دهید باید روش های استفاده از این نوع از رنگ ها را یاد بگیرید. به این طریق می توانید به خوبی رنگ ها را بر روی دیوار اجرا کنید. در ادامت این مطلب قصد داریم بیشتر در مورد رنگ های ساختمانی صحبت کنیم. پس از اگر شما هم به این موضوع علاقه دارید با ما در ادامه مطلب همراه باشید.

 

rangrabbani
نقاش ساختمان

رنگ ساختمانی چیست؟

رنگ ساختمانی از انواع رنگ های صنعتی در بازار است. برای استفاده از این نوع رنگ ها باید در مورد خواص و ویژگی های آن ها اطلاعاتی را به دست آوریم. به همین منظور سعی کردیم در ابتدا به ویژگی های این رنگ ها بپردازیم. باید بدانید که این رنگ ها دسته بندی های مختلفی دارند. برخی از آن ها می توانند قابل شسشتو باشند همانند رنگ های روغن. بعضی دیگر به مانند رنگ های پلاستیک بو ندارند برای رنگ آمیزی در محیط های بسته و بدون هواگیری خوب هستند. برخی از رنگ ها هم به مانند رنگ های نانو می توانند بر روی هر سطحی مورد استفاده قرار بگیرند.

در خصوص انتخاب رنگ های ساختمانی مناسب باید در نظر بگیریم که می خواهیم از رنگ های مات استفاده کنیم یا براق. در حقیقت انتخاب بین این دو مورد می تواند برای ما بسیار راهگشا باشد. به همین علت پیش از آن که اقدام به خرید و تهیه رنگ کنید در خصوص این موضوع تصمیم خود را بگیرید. این که می خواهید دیوار های خود را مات کنید یا به وسیله رنگ های روغن براق. پس از این می توانید به انتخاب رنگ مورد نظر خود بپردازید و در نهایت با فراگیری روش های استفاده از این نوع رنگ ها به رنگ آمیزی ساختمان خود بپردازید.

انواع رنگ های ساختمانی

همانطور که اشاره کردیم رنگ های ساختمانی به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. این که از چه نوع رنگ ساختمانی استفاده کنیم به ما و شرایط پروژه ارتباط دارد. اینکه بتوانید از این رنگ ها برای براق کردن یا مات کردن دیوار خود استفاده کنید نیز می تواند بر روی انتخاب شما اثر بگذارد. به طور کلی رنگ های ساختمانی به دسته های زیر تقسیم بندی می شوند:

  • رنگ پلاستیک
  • رنگ روغن
  • رنگ نانو
  • رنگ اکریلیک
  • رنگ های مولتی کالر
  • رنگ بلکا

این موارد بخشی از رنگ های ساختمانی متداول در بازار است. برای این که بتوانید رنگ آمیزی کنید باید از میان این رنگ ها یک مورد یا چند مورد را انتخاب کنید. هر کدام از این رنگ ها هم ویژگی های خاص خود را دارند. به همین علت باید در خصوص اینکه از کدام رنگ ها می خواهید استفاده کنید در ابتدا تصمیم بگیرید. در ادامه به توضیح در خصوص این رنگ ها می پردازیم. با مطالعه این موارد می توانید به خوبی رنگ مورد نظر خود را انتخاب کنید.

رنگ پلاستیک

یکی از رنگ های ساختمانی مشهور رنگ پلاستیک است. این نوع از رنگ ها از قدیمی ترین رنگ های این صنعت به حساب می آید. به لحاظ قیمتی نیز به نسبت سایر رنگ های دیگر از این نوع ارزان تر است. رنگ آمیزی با این نوع از رنگ ها ساده است. شما به تنهایی نیز می توانید با رنگ های پلاستیک کار کنید. فقط باید به این نکته توجه کنید که برای استفاده از رنگ های پلاستیک نباید آن ها را خیلی رقیق یا خیلی غلیظ کنید. باید این نکته را نیز مورد توجه قرار دهید که رنگ های پلاستیک زود کثیف می شوند. به همین دلیل از این رنگ ها برای قسمت هایی که زود کثیف نمی شوند استفاده کنید.

 

رنگ های ساختمانی
نقاشی ساختمانی

ویژگی های رنگ پلاستیک

رنگ های پلاستیک هم به مانند سایر رنگ های دیگر از این نوع دارای ویژگی های خاص خود است. این ویژگی ها را به مزایا و معایب آن ها تقسیم بندی می کنیم.

مزایا

  • رنگ های پلاستیکی بود ندارند
  • این رنگ ها خیلی زود خشک می شوند
  • قیمت ارزان تری دارند
  • اجرای رنگ های پلاستیکی ساده است
  • پایه رنگ های پلاستیکی آب است و نیاز به مواد نفتی برای حلال خود ندارد
  • به دلیل اینکه این رنگ مات است می تواند ایرادهای موجود در رنگ آمیزی را بپوشاند
  • نیازی به چند دست رنگ آمیزی نیست چون پوشش دهی رنگ های پلاستیکی قابل قبول است

معایب

  • از مهم ترین ایرادهای رنگ های پلاستیکی این است که زود چرک می شود. از طرفی قابل شستشو هم نیست و این آزاردهنده است.
  • ماندگاری رنگ های پلاستیک پایین است.
  • در برابر نور خورشید مقاومت اندکی دارند
  • رنگ های پلاستیکی بر روی سطوح چوبی و آهنی سخت می نشیند

رنگ روغن

از دیگر رنگ های ساختمانی می توان به رنگ های روغن است. رنگ روغن برخلاف رنگ های پلاستیکی بر پایه حلال های مواد نفتی است. این رنگ ها بو دارند و می توانند برای افراد اذیت کننده باشد. به همین دلیل برای استفاده از رنگ های روغن سعی کنید در فضاهایی باشید که دارای هواکش هستند. رنگ های روغن نیز خود به سه دسته تقسیم می شوند: رنگ های مات، نیمه مات و رنگ های براق.