کاشی و سرامیک ها از جمله مصالحی هستند که در ساختمان ها برای پوشش به کار می روند. بعضی مواقع نیاز است که آن ها را برای هماهنگی با دکوراسیون منزل رنگ آمیزی کرد. در پاسخ به این سوال که آیا کاشی و سرامیک را می توانیم رنگ کنیم؟ باید بگوییم بله. اما برای رنگ آمیزی آن لازم است که اولا رنگ خوبی تهیه شود و ثانیا در خصوص رنگ آمیزی کاشی و سرامیک اطلاعاتی را به دست آورید. برای خرید رنگ چوب در مشهد و همچنین خرید رنگ اشن در مشهد می توانید به فروشگاه رنگ ربانی مراجعه کنید.
کاشی و سرامیک ها از جنس های مختلفی تهیه می شوند. به همین دلیل برای رنگ آمیزی آن ها لازم است در خصوص مواد اولیه به کار رفته در آن ها نیز مطلع شویم. ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که رنگ آمیزی کاشی و سرامیک ها هم مزایای خاص خود را دارد و هم معایب. لذا نمی توانیم به طور قطعی بگوییم که این کار دست است یا خیر. در ادامه این مطلب سعی داریم به بررسی رنگ آمیزی کاشی و سرامیک ها بپردازیم.بنابراین اگر شما قصد رنگ آمیزی این مصالح را دارید در ادامه با ما همراه باشید.
ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که به هنگام رنگ آمیزی به ابزارهای رنگ آمیزی هم دقت کنید. در یادداشت ابزارهای ضروری یک نقاش حرفه ای ساختمان این موارد را توضیح دادیم.
چرا کاشی و سرامیک را باید رنگ آمیزی کنیم؟
یکی از سوالاتی که برای رنگ آمیزی کاشی و سرامیک ها ممکن است مطرح شود همین مورد است. باید در پاسخ به این پرسش بگوییم که بعضی مواقع به دلیل گذشت زمان و همچنین شرایط محیطی ممکن است کاشی ها و سرامیک هایی که برای پوشش نواحی مختلف ساختمان به کار رفته اند دچار افت کیفیت و فرسودگی شوند. در این شرایط ما دو راه بیشتر نداریم. راه اول این است که آن ها را تعویض کنیم و اقدام به خرید کاشی و سرامیک جدید کنیم. راه دوم این است که آن ها را تعمیر کنیم.
البته منظور از تعمیر این نیست که طوی آن ها را بازسازی کنیم که به مانند روز اولش بشود. اصلا چنین کاری غیر ممکن است. مانند این است که شما بخواهید شیشه شکسته را به روز اولش برگردانید. تقریبا چنین کارهایی غیر ممکن است. اما یک سری تعمیرات جزئی و سطحی در حد کار راه انداز می توان بر روی آن ها انجام داد. همانند اینکه ظاهر آن ها را به وسیله رنگ های مخصوص رنگ آمیزی کنیم. به همین علت است که سعی می شود کاشی و سرامیک ها را رنگ آمیزی کرد. به این دلیل که این کار به نسبت تعویض آن ها برای افراد قطعا کم هزینه تر خواهد بود. لذا لازم است که برای کاهش هزینه های احتمالی اقدام به رنگ آمیزی کاشی و سرامیک ها کرد.
از چه رنگ هایی برای رنگ آمیزی کاشی و سرامیک ها استفاده می کنیم؟
همانطور که اشاره کردیم برای رنگ آمیزی کاشی و سرامیک ها نیاز است که از رنگ های مخصوص استفاده کنیم. این امر تقریبا برای هر مسئله ای پا برجاست. شما برای رنگ آمیزی هر وسیله ای و هر مکانی تقریبا باید رنگ مخصوص به آن جا را به کار برید. برای مثال برای رنگ آمیزی چوب باید از رنگ چوب استفاده کنید و نمی توان از رنگ ساختمان برای رنگ آمیزی چوب استفاده کرد. برای کاشی و سرامیک هم تقریبا به همین شکل است. لذا باید برای رنگ آمیزی و نقاشی آن ها از رنگ های مخصوص استفاده کنیم.
نکته ای که برای انتخاب رنگ مخصوص برای کاشی و سرامیک ها باید در نظر بگیریم این است که رنگ های مورد استفاده باید از چسبندگی بالایی برخوردار باشند. به همین علت از رنگ های پایه آب نمی توان برای آن ها استفاده کرد. لذا باید به سراغ رنگ های با حلال نفتی برویم. معمولا برای این کارها از رنگ های اپوکسی استفاده می شود. این نوع از رنگ ها چسبندگی بالایی دارند. برخلاف رنگ های اکریلیک که به این صورت نیستند. رنگ های اپوکسی نیز خود به دسته های مختلف تقسیم می شوند. شما می توانید رنگ مورد نیاز خود را از میان آن ها انتخاب کنید.
در کل رنگ های زیادی برای رنگ آمیزی وجود دارد. برای مثال رنگ های بدون بوی ساختمان. در یادداشت رنگ ساختمانی بدون بو چیست؟ به این موضوع اشاره کردیم.
انواع رنگ های اپوکسی
رنگ های اپوکسی به دلیل چسبندگی بالایی که دارند می توانند برای رنگ آمیزی کاشی ها مناسب باشند. برای استفاده از این رنگ ها باید در نظر بگیرید که پروژه شما چه خواصی دارد و از آن طرف هم ویژگی های این رنگ ها به چه شکلی هستند. این رنگ ها به شرح ذیل هستند:
- رنگ اپوکسی یک جزئی: کار با این نوع رنگ اپوکسی آسان است زیرا مجبور نیستید چندین لایه را روی هم رنگ کنید. رنگ اپوکسی به خوبی به سطح میچسبد و ماندگاری بیشتری دارد. در ضمن منحصر به فرد بودن این رنگ به این معناست که برای خشک شدن نیازی به ترکیب با ماده دیگری ندارد و در اثر قرار گرفتن در معرض هوا خشک می شود. رنگ اپوکسی یک جزئی به صورت اسپری رنگ نیز موجود است.
- رنگ اپوکسی دو جزئی: این نوع رنگ از دو جزء تشکیل شده است یکی رنگ و دیگری سخت کننده رنگ که به خشک شدن آن کمک می کند. به طور کلی تهیه رنگ اپوکسی دو جزئی آسان تر از رنگ یک جزئی است، زیرا این رنگ اغلب به این شکل در بازار موجود است و استفاده می شود.
مزایا و معایب رنگ کردن کاشی و سرامیک
مزایا:
- بالا بردن عمر مفید کاشی و سرامیک
- عدم نیاز به تعویض کاشیهای فعلی
- امکان ترمیم مشکلات جزئی موجود به روی سطح کاشی
- مقرون به صرفهتر بودن نسبت به تعویض کاشی یا سرامیک
معایب:
- به مرور زمان ممکن است رنگ از روی سطح بلند شود.
- علاوه بر کاشی، دوغاب را نیز میپوشاند.
- نیاز به آماده سازی و مقدمات گسترده و پیچیدهای دارد.
به طور کلی رنگ کردن کاشی و سرامیک یک امر لازم و ضروری نیست. صرفا می تواند یک امر اقتصادی به نظر آید آن هم برای زمان هایی که نیاز به تعمیر و بازسازی سطحی و بخش کوچکی از این مصالح وجود داشته باشد. همچنین با توجه به ویژگی هایی که این محصولات دارند باید دقت کرد که از چه رنگ هایی برای آن ها استفاده می شود. این رنگ ها باید دارای چسبندگی بالایی باشند همانند رنگ های اپوکسی.