رنگ صنعتی چیست؟ انواع رنگ صنعتی؟

فهرست مطالب

رنگ صنعتی چیست؟ رنگ ها امروزه بسیار پر کاربرد هستند. از جمله رنگ ها می توان رنگ صنعتی را نام برد. این رنگ ها کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارند. دسته بندی رنگ ها بسیار متفاوت و گسترده است. برای خرید رنگ چوب در مشهد می توانید از فروشگاه رنگ ربانی اقدام به خرید کنید. همانند خرید رنگ گنج در مشهد. رنگ ها می توانند به وسیله ظاهر زیبایی که برای فضاهای مختلف و سطوح ایجاد می کنند برای تزیین و زیباسازی فضاهای مختلف و دکوراسیون و نماهای ساختمانی به کار آیند. همچنین می توانند محصولات و تجهیزات مختلف را نیز زیبا تر کنند. شناخت انواع رنگ ها مزایای خوبی دارد. برای این منظور در یادداشت رنگ پودری چیست؟ پیرامون این نوع رنگ توضیحات خوبی را ارائه کردیم.

این ویژگی رنگ ها مخصوصا در صنایع بسیار پرکاربرد است. اصولا کارهای صنعتی و تولید در بیشتر مواقع کارهایی سفت و خشن هستند و این رنگ ها هستند که می توانند زیبایی درونی آن ها را به نمایش درآورند. در حقیقت با رنگ ها می توان دید مخاطب را به محصول عوض کرد و تاثیر بسیار زیادی بر روی فروش محصول می گذارند. روانشناسی رنگ ها دانشی است که در این حوزه می تواند به کار شما آید تا بتوانید با انتخاب رنگ مناسب فروش خوب و مناسبی نیز برای خود داشته باشید. در ادامه این مطلب تلاش داریم به معرفی رنگ های صنعتی و انواع آن ها بپردازیم و از ویژگی های آن ها صحبت کنیم. با ما در ادامه مطلب همراه باشید. در مقاله رنگ کنیتکس چیست؟ مزایا و معایب آن؟ نیز در خصوص رنگ کنیتکس صحبت کردیم.

رنگ صنعتی چیست؟

همانطور که اشاره کردیم در صنعت برای جلوه دادن به کالا ها و همچنین محافظت از آن ها از انواع رنگ های صنعتی استفاده می شود. از رنگ های صنعتی به مانند سایر رنگ های دیگر نیز به عنوان پوشش استفاده می شود. به همین خاطر حضور این رنگ ها در صنعت بسیار اهمیت بالایی دارد. اما به این موضوع بپردازیم که رنگ صنعتی چیست؟ رنگ های صنعتی نقش مهمی در نگهداری تجهیزات دارد. بن گهای صنعتی برای پوشش های محافظتی نیز مناسب هستند. این ویژگی رنگ های صنعتی به جلوگیری از آسیب های احتمالی همانند خراش و خوردگی ناشی از وسایل فلزی یا پلاستیکی می انجامد.

انتخاب صحیح رنگ و پوشش های صنعتی برای زمانی که می خواهیم نقاشی یا رنگ آمیزی مجدد انجام دهیم بسیار ضروری و مهم است. چرا که این کار باعث می شود تا به مقاومت و دوام مطلوب در طی مدت زمان مشخصی برسد. به لحاظ فنی رنگ صنعتی محصولی است که می تواند به صورت مایع، خمیر یا پودر ارائه شود. همچنین با فرایند مناسب روی سطوح قابل اعمال خواهد بود. این رنگ همچنین باید با روش پخت به یک حالت جامد، پلاستیک یا چسب برسد. از این طریق می تواند وظیفه محافظتی خود را به خوبی اعمال کند.

 

rangrabbani
رنگ صنعتی

برای چه سطوحی می توان از رنگ های صنعتی استفاده کرد؟

رنگ های صنعتی کاربردهای فراوانی دارند. همچنین به دلیل این کاربردهای فراوان می توانند برای مکان های زیاد مورد استفاده قرار بگیرند. اینکه بدانیم برای چه سطوحی می توانیم از این رنگ ها استفاده کنیم می تواند به بهبود کیفیت کار و پیاده سازی هرچه بیشتر و بهتر رنگ بر روی آن سطح به ما کمک کند. لذا سعی کردیم در ادامه به برخی از سطوحی که می توانند برای پیاده سازیی رنگ های صنعتی مناسب باشند اشاره کنیم. این به ما کمک می کند بهتر این پرسش را پاسخ دهیم که رنگ صنعتی چیست؟

  • انواع فلزات: بدون شک رنگ های صنعتی که وظیفه مهمی ار برای زیبا و خوب جلوه دادن محصولات صنعتی دارند برای رنگ آمیزی فلزات بسیار گزینه های خوبی خواهند بود
  • چوب: چوب ها نیز می توانند به وسیله رنگ های صنعتی ظاهری زیباتر و بهتر داشته باشند. همچنین می توان به وسیله رنگ های صنعتی برای برخی از چوب ها عایق و پوشش های مناسب ایجاد کرد.
  • پلاستیک و کامپوزیت
  • لاستیک 
  • شیشه: رنگ های صنعتی برای رنگ آمیزی بر روی شیشه ها نیز بسیار مناسب هستند. گاهی اوقات نیاز است بر روی شیشه ها رنگ های مناسبی ریخته شود که هم عایق باشند و هم به زیبایی محیط بیفزایند.
  • چرم: شاید برایتان جالب و شنیدنی باشد که از رنگ های صنعتی می توان برای نقاشی یا رنگ آمیزی بر روی چرم ها نیز استفاده کرد

 

 

رنگ صنعتی چیست
رنگ صنعتی

این رنگ ها از چه عناصری تشکیل می شوند؟

برای پاسخ به پرسش رنگ صنعتی چیست؟ باید ابتدا درمورد ویژگی های آن بدانیم. پس از آن که درمورد فواید و ویژگی های رنگ های صنعتی اطلاعات خوبی را بدست آوردیم حال نوبت آن می رسد که درمورد اینکه رنگ های صنعتی از چه موادی تشکیل می شوند و ساختار آن های به چه شکل است نیز صحبت کنیم. به همین منظور در ادامه به بررسی مواد اولیه تشکیل دهنده ساختار رنگ های صنعتی می پردازیم. به طور کلی برای تهیه و تولید رنگ های صنعتی از یک سری مواد اولیه خاص استفاده می شود مانند:

  • رنگدانه ها
  • اتصال دهنده ها (پلیمر ها)
  • حلال ها
  • مواد افزودنی

این موارد به طور کلی ساختارهای اولیه رنگ های صنعتی را تشکیل می دهند و می توان به وسیله این مواد به ویژگی ها و کاربردهای رنگ های صنعتی پی برد. به طور مثال رنگدانه ها معمولا جامد هستند و به شکل پودری به ساختار رنگ های صنعتی اضافه می شوند و وظیفه آن ها این است که به رنگ های موجود کدری لازم را بدهند تا بتوان از طریق آن ها رنگ های صنعتی را در پروژه ها استفاده کرد. رنگدانه ها غالبا به چند دسته تقسیم می شوند مانند رنگدانه های پوششی یا رنگدانه های ضد خوردگی. به غیر از رنگدانه ها پلیمرها نیز در ساختار رنگ های صنعتی وظیفه مهمی دارند و باعث هرچه بیشتر چسبناک شدن و جامد شدن رنگ های صنعتی می شوند. این امر به عایق بودن و پوشش بودن رنگ ها بیشتر از گذشته کمک می کند.

انواع رنگ صنعتی چیست

رنگ های صنعتی همانطور که اشاره کردیم کاربردهای و مزایای زیادی دارند. به همین دلیل می توان پیش بینی کرد که تنوع و گستره زیادی هم داشته باشند. یعنی می توان گفت که انواع و اقسام رنگ های صنعتی بسیار زیاد مورد استفاده افراد در صنعت است. انواع رنگ های صنعتی در ذیل نام بردیم:

  • پی اورتان: این نوع رنگ در مثابل آسیب هایی که ممکن است برایش ایجاد شود پوششی براق و مقاوم دارد
  • پوشش های اپوکسی: این مواد یعنی اپوکسی ها بسیار مقاوم و با دوام هستند
  • پوشش های آلکیدی
  • پوشش های غنی از روی 
  • پوشش های آکریلیک