رنگ پودری چیست؟

فهرست مطالب

رنگ پودری چیست؟ در صنعت رنگ های مختلفی وجود دارند. از جمله آن های می توان به رنگ پودری اشاره کرد. برای استفاده از یک رنگ پودری مناسب باید از فروشگاه مناسب خرید خود را انجام دهید. برای خرید رنگ چوب در مشهد می توانید از فروشگاه رنگ ربانی اقدام به خرید کنید. همانند خرید رنگ گنج در مشهد. رنگ پودری برای اولین بار در ایالات متحده امریکا اختراع شد. در آن زمان تلاش می شد با روش بستر سیال که مشهور به (F.B) است این کار انجام شود. در این روش قطعه مورد نظر تا دمای مشخصی داغ می شد و بعد از آن داخل حمامی از پودرهای معلق در هوا قرار می گرفت و در نتیجه پوشش ضخیمی از پودر بر روی سطح می نشست. به وسیله یادداشت رنگ نانو چیست؟ به خوبی در مورد این رنگ توضیح ارائه کردیم.

به مانند رنگ های دیگری که در بازار و صنعت وجود دارند رنگ های پودر هم دارای مزایا و معایب خاص خود هستند. در مقاله رنگ صنعتی چیست؟ انواع رنگ صنعتی؟ در مورد رنگ های موجود در صنعت صحبت کردیم. همچنین این رنگ ها با توجه به ویژگی هایی که دارند می توانند در بعضی نقاط خاص کاربرد های خاصی نیز از خود نشان دهند. به همین دلیل باید ابتدا و پیش از آن که از آن ها استفاده کنیم در مورد کاربردها و مزیت های آن ها اطلاعاتی را جمع آوری کنیم. به همین دلیل در این یادداشت تلاش کردیم به رنگ های پودری بپردازیم و در مورد آن ها اطلاعاتی را خدمت شما ارائه دهیم.

تاریخچه رنگ پودری

همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم رنگ پودری برای اولین بار در دهه 50 میلادی در آمریکا اختراع شد. در ابتدا سعی می شد از طریق روش (F.B) قطعه مورد نظر تا دمای مشخصی داغ گردد. و پس از آن در داخل حمامی از پودرهای معلق در هوا فرو برده شود و در نتیجه با پوشش ضخیمی از پودر بر روی سطح این رنگ برای قطعه مورد نظر به وجود آید. در همان سال ها نیز روش دیگری که الکترواستاتیک نام داشت به این روش ها افزوده شد. روش الکترواستاتیک توسط کمپانی شل (Sell) و برای رنگ آمیزی سطوح و قطعات در انگلستان ابداع شد.

در طی استفاده از روش الکترواستاتیک برای رنگ آمیزی با رنگ پودری طی 10 سال این نوع رنگ آمیزی رشد بسیار زیادی کرد و باعث شد تولید رنگ های پودری به مقدار زیادی افزایش پیدا کنند. این صنعت در مقایسه با سایر صنایع نوپای آن زمان بسیار رشد چشمگیر و مضاعفی داشت و برای افراد جذاب به نظر می رسید. به همین دلیل باعث شد به سرعت به خارج از انگلستان و حتی اروپا نیز سرایت کند. پس از اروپا به خاور دور نیز ورود پیدا کرد و در آن جا نیز مورد استقبال واقع شد.

 

rangrabbani
رنگ پودری

رنگ پودری الکترواستاتیک

در حقیقت رنگ پودری الکترواستاتیک به گونه ای است که باید رنگ و مواد افزودنی آن درون محفظه ای قرار بگیرند. پس از این کار به وسیله یک تفنگ الکترواستاتیک بر روی سطح مورد نظر پاشش می شوند. این عمل باعث می شود که رنگ دانه ها و مواد افزودنی آن ها دارای بار الکتریسیته شوند و لایه نازکی چسبناکی را روی سطح مورد نظر ایجاد کنند. این قطعه حال باید از کوره عبور کند. پس از عبور از کوره، ذرات پودری ذوب می شوند و پس از ایجاد چسبندگی و باند عرضی یک پوشش سخت، بادوام و غیر قابل انحلال را ارائه می دهند.

رنگ پودری الکترواستاتیک چگونه کار می کند؟

لغت پوشش برای هر دو حالت پوشش پخت شده و پودری اطلاق می شود. اما ترم پودر پوششی صرفا برای حالت پودری استفاده می شود. به این نکته نیز باید اشاره کنیم که وقتی ذرات رزین به قطعه کار پاشید می شوند به دلیل اتصال قطعه کار به ارت زمین یک خاصیت آهن ربایی برای آن به وجود می آید و در ادامه باعث می شود که این ذرات به آن بچسبند و لایه ای از رنگ روی آن شکل بگیرد. ذراتی که چسبیدند به سطح فلز در کوره های مخصوصی گرم می شوند. این کوره ها بزرگ هستند و دمای بسیار بالایی نیز دارند. دمای کوره ها تا 200 درجه سانتی گراد نیز می رسد. این کار باعث آن می شود که ذرات رنگ و مواد افزودنی به آن به طور کامل روی سطح قطعه کار پخته شوند و رنگ روی قطعه بچسبد.

رنگ رزینی که در درون کوره رفته و این حرارت را دیده به طور کامل ذوب شده است. این رنگ های ذوب شده بر روی سطح فلزات می توانند یک لایه یک دست و ضخیمی را به وجود آورند. به همین دلیل نتیجه نهایی کار بسیار خوب و زیبا می شود. چرا که پس از این مرحله لایه ای که روی فلز به وجود می آید، لایه ای صاف، براق و دارای مقاومت بسیار بالا است. جالب است بدانید که لایه که رنگ های پودری روی فلزات به وجود می آورند در کنار زیبایی و براقی و یک دستی سطوح آن ها بسیار مقاوم می کند. به طوری که مقاومت آن ها به نسبت استفاده از رنگ های پایه حلال سه برابر بیشتر است. و این امر باعث جذابیت بیشتر رنگ های پودری می شود.

 

رنگ پودری
رنگ پودری

مزایا و معایب این رنگ ها

  •  برای مصرف حاضر هستند
  • سهولت در استفاده از آن ها: این مورد برای مهندسین و نیروهای اجرایی بسیار مهم و کاربردی است
  • کاربرد تک لایه، لایه های ضخیم با بکنواخت بهتر با یک بار پاشش نسبت به رنگ مایع به دست می آید
  • تقریبا بیشتر افرادی که از این نوع رنگ ها استفاده کردند راضی بودند و نمونه های برگشتی کم بوده است
  • در مقابل هزینه ای که برای تهیه و اجرای آن ها می شود سود بیشتر برای افراد به دست می آید. چرا که 95 درصد پودرهای اضافی پاششی قابل بازیافت هستند. و این آمار در مقایسه با رنگ های بر پایه حلال بسیار زیاد است (برای این رنگ ها صرفا کمتر از 15 درصد را می توان بازیافت کرد)
  • این رنگ ها رسوب یا ته نشینی ندارند و عاری از حلال هستند

برخی از معایب رنگ های پودری:

  • آلودگی و کثیف کاری این نوع رنگ ها بالا است. مانند ذرات خارجی که بعد از عمل پخت نمی توان آن ها را از بین برد
  • تغییر رنگ ها، همچنین دقت در تمیز کاری دستگاه هایی مثل کابین پاشش رنگ و مسیر بازیافت باید بالا باشد
  • تنظیم مشخصات پودر در حین ساخت امکان پذیر نیست