چه رنگی را برای پذیرایی خودمان انتخاب کنیم؟

فهرست مطالب

پذیرایی یک منزل شاید مهم ترین قسمت منزل به حساب می آید. چرا که در آن به پذیرایی و میزبانی از مهمان ها می پردازیم. بنابراین برای اینکه یک پذیرایی جذاب تر و دلنشین تر داشته باشیم باید سعی کنیم علاوه بر معماری آن به چیدمان و رنگ آمیزی آن نیز توجه کنیم. در حقیقت درست است که چیدمان وسایل و شکل و شمایل ظاهری منزل هم اهمیت بالایی دارند اما رنگی که در آن به کار می رود بسیار عامل مهمی برای هرچه زیباتر نشان دادن پذیرایی است. قطعا برای استفاده از یک رنگ خوب باید آن را از یک فروشگاه خوب هم خریداری کرد. برای خرید رنگ چوب در مشهد می توانید به فروشگاه رنگ ربانی مراجعه کنید و بهترین رنگ ها را از آن خریدار کنید. همانند خرید رنگ گنج در مشهد. در کنار اطلاع داشتن پیرامون رنگ ها باید در مورد قلم موها نیز اطلاعات خوبی را به دست آوریم. در مقاله شناخت انواع قلم مو برای ساختمان به این موضوع نیز اشاره کردیم.

بنابراین برای کسی دیگر پوشیده نیست که رنگ عامل بسیار مهمی برای زیباتر به نظر رسیدن هر چیزی است. اولین ورودی به چشم انسان می تواند یک رنگ جذاب باشد. حال با در نظر گرفتن اهمیت رنگ پذیرایی باید به این مورد بپردازیم که چه رنگ هایی می توانند برای پذیرایی منزل مناسب باشند و هرچه بیشتر و بهتر آن را نمایش دهند. قطعا مواردی هستند که دانستن آن ها برای انتخاب یک رنگ خوب و مناسب بسیار کمک کننده است. اطلاع داشتن درمورد انواع رنگ ها می تواند به این امر بسیار کمک کند. در مقاله رنگ دکوراتیو چیست؟ به این موضوع اشاره کردیم. در ادامه به این موارد خواهیم پرداخت و همچنین برخی رنگ های مناسب برای پذیرایی منزل را به شما پیشنهاد خواهیم کرد.

معیارهای انتخاب یک رنگ خوب برای پذیرایی

قطعا خرید هر محصولی نیازمند آن است که یک سری مواردی را به عنوان معیار و راهنما با خود به همراه دارد. اگر می خواهیم خرید خوبی را تجربه کنیم پس چه بهتر است با این موارد آشنا باشیم و از آن ها برای خرید خود استفاده کنیم. برای اینکه بتوانید یک پذیرایی جذاب و زیبا برای خود به وجود آورید فارغ از مباحث فنی و ساختمانی و معماری آن رنگ عامل بسیار مهم و تاثیر گذاری است. برای اینکه بتوانید یک رنگ خوب برای رنگ آمیزی پذیرایی نیز تهیه کنید لازم است معیارهای خرید رنگ خوب را بشناسید.

این معیارهای می توانند به شما کمک کنند که در اسرع وقت بهترین رنگ ممکن را خریداری کنید. از جمله این معیارها و راهنماها مواردی هستند که در ذیل به آن ها اشاره می کنیم:

  • شناخت انواع رنگ های ساختمانی 
  • شناخت اصول شناسایی و معیارهای کیفی رنگ ها 

 

rangrabbani
رنگ پلاستیک

شناخت اصول شناسایی و معیارهای کیفی رنگ ها

برای اینکه بتوانید یک رنگ خوب برای محیط مورد نظر خود مثل رنگ پذیرایی انتخاب کنید چه بهتر است که در مورد شناسایی رنگ ها اطلاعاتی را بدست آورید. رنگ ها معمولا سه خصوصیت مهم دارند:

  1. ته رنگ یا فام رنگ
  2. درخشندگی و روشنایی رنگ
  3. شدت یا خلوص رنگ

ته رنگ یا فام رنگ

از ویژگی های مهم رنگ ها به حساب می آید. منظور از فام رنگ این است که وقتی می گوییم کیفیت رنگین تمایز کننده رنگ ها است. برای مثال از یک رنگ وقتی نام می بریم منظورمان همان فام رنگ است. مثلا آبی، قرمز یا سبز. این ها همان فام رنگ هستند. تفاوتی که در آن ها حس می کنیم همان فام رنگ نام دارد.

درخشندگی و روشنایی رنگ

درخشندگی یا روشنایی رنگ خود یک فاکتور از یک معیار است. معیاری به نام تیرگی یا روشنایی رنگ. در حقیقت درخشندگی رنگ به شما نشان می دهد این رنگ چقدر تیره یا روشن است. این درخشندگی از ترکیب یک رنگ با سیاه یا سفید به دست می آید. و می تواند به شما نشان دهد مثلا این رنگ سبز چقدر تیره یا روشن است. مثلا سبز پررنگ به نسبت سبز کم رنگ تیره تر است. روشنایی و درخشندگی رنگ خیلی مهم است. مخصوصا در رنگ کردن کابینت ها. در مقاله آیا می شود کابینت را رنگ کرد؟ و چگونه رنگ چوب را براق کنیم؟ به خوبی به این موضوع اشاره کردیم.

شدت یا خلوص رنگ

شدت یا خلوص رنگ میزان اشباع یک رنگ است. خلوص رنگ در حقیقت میزانی است از شباع یک رنگ در خالص ترین و ناب ترین حالت خود. برای مثال رنگ آبی در حالتی که با هیچ رنگی مخلوط نشده باشد به عنوان خالص ترین حالت خود شناسایی می شود. درجه اشباع یا سیری رنگ را نیز همان خلوص یا شدت رنگ می نامند.

 

دستان رنگی
طیف رنگی

شناخت انواع رنگ های ساختمانی برای رنگ پذیرایی

معمولا رنگ های ساختمانی به صورت کلی به چند دسته تقسیم می شوند: رنگ های پلاستیک، رنگ های روغنی، رنگ های ساختمانی آکریلیک، رنگ های مولتی کالر و رنگ های پتینه. در ذیل به توضیح این دسته بندی ها اشاره می کنیم:

انواع رنگ های پلاستیک

در ابتدا باید بدانید که رنگ پلاستیک قدیمی ترین نوع رنگ ها به حساب می آید. معمولا هم برای رنگ آمیزی ساختمان از این نوع رنگ ها استفاده می شود. این رنگ ها حلالشان آب است و در مدت زمان کمی خشک می شوند. برای همین رنگ آمیزی های رنگ های پلاستیک زود به اتمام می رسد. این رنگ های بوی نامطبوع ندارند و به راحتی هم قابل اجرا هستند. قیمت مناسبی هم دارند و همه این ها باعث می شود که بیشتر از این رنگ ها برای رنگ آمیزی ساختمان استفاده شود.

 

رنگ پذیرایی
رنگ پلاستیک

انواع رنگ های روغنی

این رنگ ها بیشتر برای پوشش دهی سطوح فلزی به کار می روند. حلال آن ها تینر یا مواد نفتی است. باید اشاره کنیم که رنگ ها روغن به تنهایی خود به سه دسته تقسیم می شوند: رنگ های براق، رنگ های مات و رنگ های نیمه مات. از رنگ های براق برای هرنوع سطحی می توانید استفاده کنید و انعکاس نور خوبی دارند. برعکس برای رنگ های مات سطوح گچ کاری شده مناسب تر است و نور را نمی تواند منعکس کند. همچنین رنگ های نیمه مات نیز انعکاس رنگ ها را نمایش نمی دهند.

انواع رنگ های ساختمانی آکریلیک

رنگ های آکریلیک جزو رنگ های نوین به حساب می آیند. حلال آن ها آب است. قابل شستشو نیستند و بوی نامطبوعی ندارند. همچنین اینکه پوشش خوبی نیز برای سطوح ایجاد می کنند. این رنگ ها ویژگی های رنگ ایده آل برای پوشش دهی ساختمان ها را نیز دارند. برای رنگ آمیزی با رنگ های آکریلیک باید از غلطک استفاده کرد. اگر با قلم مو رنگ آمیزی انجام شود رد موها روی دیوار باقی خواهد ماند. این کار باعث می شود تا از کیفیت رنگ آمیزی دیوار کاهش یابد. بهتر است رنگ آمیزی یک دست و صف باشد.